به گزارش خبرنگار مهر، نخستین مراسم اعطای جایزه ملی ایسپا دوشنبهشب 25 آذر با حضور احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
طیبی در این برنامه گفت: پیشرفت، حاصل یک برنامهریزی صحیح است که نتیجه تفاهم میان قوای کشور و تعامل خوب آنها با مردم، به ویژه قوه مجریه با مردم است. باید در گرفتن بازخورد و فیدبک هم دقت کرد.
وی افزود: من ابتدا فکر میکردم، نظرسنجی یک خدمات و خدمترسانی است، اما متوجه شدم که یک علم است؛ چون این که چهطور سئوال و مسئله را طرح کنی، ملزم به داشتن یک علم و دانش خاص است. نظرسنجی و پژوهش حتما یک علم است و شاید یک هنر باشد. انجام نظرسنجی برای برنامههای آینده بسیار مفید است و اگر حاکمان یک جامعه عالم باشند، از نظرسنجی بیشتر استفاده خواهند کرد تا از اتفاقات بد جلوگیری بشود.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: ایسپا باید بتواند یک پنل تخصصی، یکی با نخبگان و دیگری با مردم تشکیل بدهد و نتایج را، برای اصلاح امور به مدیران منعکس کند. امیدواریم ایسپا در آینده مرجعی برای نظرات مردم به حاکمان باشد.
هاشمی نیز در انتهای این برنامه گفت: در سال جاری با توجه به تحولاتی که در جامعه ما رخ داده، حتما نظرسنجی و مطالعات اجتماعی تغییر و تحولات مثبتی را شاهد بوده است و امیدواریم در سالهای آینده با رشد این فعالیتها، مرکزی مانند ایسپا هم درخشش بیشتری داشته باشد. یکی از ویژگیهای شاخص این مرکز، جوانگرایی بوده و این یکی از امتیازات و خصلتهای مثبت آن است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: افکار عمومی یک سرمایه ملی است و اگر بتوانیم مرکزی مانند ایسپا را حفظ کنیم، پیوند میان مردم و مسئولان حفظ میشود. از این جهت خود ایسپا هم یک سرمایه ملی است. در ابتدای سخنان آقای طیبی، سخن از نفت و وزارت نفت به میان آمد. از این جهت میتوان گفت ایسپا هم مانند یک دکل حفاری است که میتواند افکار مردم را استخراج کند و نباید آن را کمتر از یک چاه نفت تلقی کرد. ما کم نداشتهایم تصمیمهای سلیقهای و فردی غلطی که هزینههای سنگینی را به کشور تحمیل کرده است.
وی گفت: جایزه ملی ایسپا خود از نوآوریها و خلاقیتهاست که میتواند یک الگوسازی در مسیر مطالعات اجتماعی شاخصها باشد. ما در وزارت علوم و دوستانمان در اینجا و دیگر نهادها میتوانند توقع داشته باشند که از نتایج نظرسنجیهای ایسپا بهرهمند شوند البته حیات و فعالیت این نهاد نظرسنجی نیازمند حمایت است. توقع داریم ایسپا بتواند یک کانون مورد اعتماد و مشاور صادق باشد.
هاشمی در پایان گفت: بپذیریم که تصمیمگیری و سیاستگذاری بدون مطالعات میسر نیست و مطالعات در حوزههای اجتماعی و دیگر شاخهها باید پیش از اقدام، هنگام اقدام و بعد از اقدام یاور مسئولان باشد.
در پایان این برنامه محسن گودرزی، ابراهیم آقاجانی و محمد فاضلی به عنوان پژوهشگران برتر حوزه نظرسنجی تقدیر شدند. حجتالاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی نیز در بخش ویژه نظرسنجی الکترونیکی مورد تقدیر قرار گرفت.
نظر شما