۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۱۳

اعطای جایزه ملی ایسپا ـ2/

افکار عمومی سرمایه ملی است

افکار عمومی سرمایه ملی است

معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزیر علوم در مراسم اعطای اولین جایزه ملی ایسپا گفت: افکار عمومی یک سرمایه ملی است و اگر بتوانیم مرکزی مانند ایسپا را حفظ کنیم، پیوند میان مردم و مسئولان حفظ می‌شود. از این جهت خود ایسپا هم یک سرمایه ملی است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین مراسم اعطای جایزه ملی ایسپا دوشنبه‌شب 25 آذر با حضور احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

طیبی در این برنامه گفت: پیشرفت، حاصل یک برنامه‌ریزی صحیح است که نتیجه تفاهم میان قوای کشور و تعامل خوب آن‌ها با مردم، به ویژه قوه مجریه با مردم است. باید در گرفتن بازخورد و فیدبک هم دقت کرد.

وی افزود: من ابتدا فکر می‌کردم، نظرسنجی یک خدمات و خدمت‌رسانی است، اما متوجه شدم که یک علم است؛ چون این که چه‌طور سئوال و مسئله را طرح کنی، ملزم به داشتن یک علم و دانش خاص است. نظرسنجی و پژوهش حتما یک علم است و شاید یک هنر باشد. انجام نظرسنجی برای برنامه‌های آینده بسیار مفید است و اگر حاکمان یک جامعه عالم باشند، از نظرسنجی بیشتر استفاده خواهند کرد تا از اتفاقات بد جلوگیری بشود.

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: ایسپا باید بتواند یک پنل تخصصی، یکی با نخبگان و دیگری با مردم تشکیل بدهد و نتایج را، برای اصلاح امور به مدیران منعکس کند. امیدواریم ایسپا در آینده مرجعی برای نظرات مردم به حاکمان باشد.

هاشمی نیز در انتهای این برنامه گفت:‌ در سال جاری با توجه به تحولاتی که در جامعه ما رخ داده، حتما نظرسنجی و مطالعات اجتماعی تغییر و تحولات مثبتی را شاهد بوده است و امیدواریم در سال‌های آینده با رشد این فعالیت‌ها، مرکزی مانند ایسپا هم درخشش بیشتری داشته باشد. یکی از ویژگی‌های شاخص این مرکز، جوانگرایی بوده و این یکی از امتیازات و خصلت‌های مثبت آن است.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم ادامه داد:‌ افکار عمومی یک سرمایه ملی است و اگر بتوانیم مرکزی مانند ایسپا را حفظ کنیم، پیوند میان مردم و مسئولان حفظ می‌شود. از این جهت خود ایسپا هم یک سرمایه ملی است. در ابتدای سخنان آقای طیبی، سخن از نفت و وزارت نفت به میان آمد. از این جهت می‌توان گفت ایسپا هم مانند یک دکل حفاری است که می‌تواند افکار مردم را استخراج کند و نباید آن را کمتر از یک چاه نفت تلقی کرد. ما کم نداشته‌ایم تصمیم‌های سلیقه‌ای و فردی غلطی که هزینه‌های سنگینی را به کشور تحمیل کرده است.

وی گفت: جایزه ملی ایسپا خود از نوآوری‌ها و خلاقیت‌هاست که می‌تواند یک الگوسازی در مسیر مطالعات اجتماعی شاخص‌ها باشد. ما در وزارت علوم و دوستانمان در این‌جا و دیگر نهادها می‌توانند توقع داشته باشند که از نتایج نظرسنجی‌های ایسپا بهره‌مند شوند البته حیات و فعالیت این نهاد نظرسنجی نیازمند حمایت است. توقع داریم ایسپا بتواند یک کانون مورد اعتماد و مشاور صادق باشد.

هاشمی در پایان گفت: بپذیریم که تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری بدون مطالعات میسر نیست و مطالعات در حوزه‌های اجتماعی و دیگر شاخه‌ها باید پیش از اقدام، هنگام اقدام و بعد از اقدام یاور مسئولان باشد.

در پایان این برنامه محسن گودرزی، ابراهیم آقاجانی و محمد فاضلی به عنوان پژوهشگران برتر حوزه نظرسنجی تقدیر شدند. حجت‌الاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی نیز در بخش ویژه نظرسنجی الکترونیکی مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 2197239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha